Новини - България

COVID-19 за последните 24 часа: 28 нови случая и един починал
Прочетена: 172 пъти
Снимка: Министерски съвет

28 са установените случаи на коронавирус у нас за последното денонощие. Приетите на болнично лечение от тях са 8 души. Това обяви на редовния сутрешен брифинг председателят на Националния оперативен щаб и началник на Военномедицинска академия (ВМА) ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски. Общият брой на досега констатираните заразени с COVID-19 са 477. От тях 179 са приетите на болнично лечение, от които 20 са интубирани.

 

В София са регистрирани 21 случаите за последните 24 часа, в Пловдив и Смолян по два случая, в Бургас, Кърджали и Велико Търново - по един. Засегнатите от вируса представители на медицинския персонал са 21 души.Излекуваните случаи са 30 като пет от тях са нови - трима във ВМА, един от Печера и един от Пловдив.

 

Има нов смъртен случай на мъж на 81 години в Стара Загора. Той е починал вчера. приет е в болницата преди 7 дни с декомпенсиран диабет и кетоацидоза. Проявил е инфекция на дихателните пътища, с много бързо развиваща се двустранна бронхопневмония, дихателна недостатъчност, в резултат на което е починал. Така общяит брой на починалите става единадесет души.

 

Той обяви, че в Спешна помощ в София днес започва масово тестване на работещите в структурата.

Коментари

юни 2020

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се