Събития -

Официален старт на Седмицата за предпазване от рак на маточната шийка

22.01.2020 - Сряда
11:30 - 12:00 ч.
Народно събрание
гр. София

На 22.01.2020 г., сряда, от 11:30 ч. във фоайето на Народното събрание (пл. Народно събрание 2) ще бъде даден официален старт на Седмицата за предпазване от рак на маточната шийка. На събитието ще присъстват д-р Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазването, народни представители, представители на Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса, Световната здравна организация, съсловни и пациентски организации и водещи медицински специалисти.

 

Седмицата за предпазване от рак на маточната шийка се отбелязва за тринадесети пореден път в България. В периода 22-24 януари 2020 г. тематични щандове, разположени в сградата на Народното събрание на Република България, ще предоставят информация за методите за превенция на единственото до момента предотвратимо онкологично заболяване и за действащата Национална програма за първична профилактика на рака на маточната шийка. С нея България се нарежда сред групата от 98 държави в света, които имат национални или регионални програми за имунизация срещу HPV.

 

Седмицата за предпазване от рак на маточната шийка у нас ще се проведе под патронажа на Комисията по здравеопазването към 44-то Народно събрание на Република България.

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се