Новини - България

19 нови случая на COVID-19 у нас, четирима починали
Прочетена: 78 пъти
Снимка: Министерски съвет

През последното денонощие в страната са регистрирани 19 случая на новия коронавирус, като хоспитализираните са девет души. Инфектираните са установени при извършването на 1220 теста. Това обяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) и член на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев. Общият брой на заболелите от COVID-19 у нас става 2538. Активните случаи от тях са 1271.

 

Сред новозаболелите има дете на 14 години и бременна жена на 39 години. Проф. Кантарджиев успокои, че коронавирусът не е опасен за плода и за детето. При раждането е необходимо да се вземат мерки, за да не бъде заразено, но в утробата на майката детето е защитено и не може да се зарази.

 

Заразените сред медицинския персонал са 259 души общо, като един от тях от вчерашния ден. Заразена е медицинска сестра от Сливен.

 

Излекуваните вчера са 33 души.

 

Общият брой на починалите е 144 като вчера са починали четирима души - мъж на 78 години в София без данни за съществени придружаващи заболявания, мъж на 78 години в Сливен с исхемична болест на сърцето и диабет, мъж на 62 години в Стара Загора с аденом на простатата, жена на 66 години в Пловдив с диабет.

Коментари

юли 2020

ПВСЧПСН
  
  

Събития