Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

Доставиха още 300 хиляди дози нискомолекулярен хепарин
Прочетена: 78 пъти
Снимка: Министерство на здравеопазването

"Всеки понеделник в аптеките за нуждаещите се граждани, които имат предписание от лекар, ще бъдат отпускани по 2000 опаковки нискомолекулярен хепарин".

 

Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов вчера вечерта. Той и заместник-министър Евгени Григоров провериха доставените количества от медикамента. У нас вече са пристигнали 300 хиляди дози нискомолекулярен хепарин. Те са за болничната и аптечната мрежа в страната.

 

Министърът на здравеопазването обясни, че количествата ще задоволят нуждите от този медикамент. Доставени са 140 хиляди дози от 0,4 ml и повече от 150 хиляди от 0,6 ml нискомолекулярен хепарин.

 

"В периода, в който имаше затруднения в снабдяването на някои лечебни заведения колегите използваха коагуланти, така че не е имало пациент,  който да не получи нужното лечение, подчерта още министърът на здравеопазването. Нямаме сигнали от лечебни заведения за недостиг на медикаменти или консумативи, свързани с лечението на пациентите, както с COVID така и с други заболявания", допълни министър Ангелов.

 

Създадената логистика в цялата страна позволява, чрез коридори, при денонощен режим на работа, да се осигурява приоритетно изпълнение на всички подадени заявки.

Коментари

януари 2022

ПВСЧПСН
     
      

Събития