Новини - България

Над 1200 семейни лекари от Югоизточна Европа се събират на конгрес в Пловдив
Прочетена: 87 пъти
Снимка: Pixabay.com

От 22 до 25 ноември в Пловдив, гранд хотел Пловдив, ще се проведе Четвъртият юбилеен конгрес по Обща/Семейна медицина  на Асоциацията по обща/семейна медицина на Югоизточна Европа (A GP/FM SEE). Организатор и домакин на събитието е Националното сдружение на общопрактикуващи­те лекари в България (НСОПЛБ). Мотото на конгреса е "Общата/семейна медицина – предизвикател­ство, което си заслужава!", а в него ще участват над 1200 лекари от страната и чужбина.

 

Научната програма е изключително разнообразна и включва: лекции по актуални теми, свързани с работата на ОПЛ; практически занятия (workshop), както и над 100 участия на ОПЛ и представители на академичната общност в нашата специалност от страната и чужбина с доклади и постери, представящи резултати от собствени проучвания и концепции.

 

Основните научни направления са: Оценка и модифициране на рисковите фактори - добри практики; Грижи за деца и хора в напреднала възраст; Дилеми в практиката на семейните лекари; Семейният лекар/ОПЛ и първичната медицинска помощ в обществото на 21-ви век; Интердисциплинарен подход в първичната медицинска помощ; Палиативна медицина/грижа – само в края на живота или нещо повече? и др.

 

В края на научната програма, по време на „Кръгла маса“ под наслов: "Общата/семейна медицина - предизвикател­ство, което си заслужава!" ще бъдат обсъдени настоящето и очакванията за бъдещето на първичната медицинска помощ и специалността Обща/Семейна медицина в региона на Югоизточна Европа.

 

По време на заключителната вечер, по традиция, ще бъде връчен призът на НСОПЛБ „Семеен лекар на годината”. Ще бъдат присъдени награди за участници с най-добра устна презентация и постер, а също плакети и грамоти за активен принос в дейността на Асоциацията по обща/семейна медицина на Югоизточна Европа (A GP/FM SEE).

Коментари

юни 2020

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития