Новини - България

Спират ежедневните изявления на Националния оперативен щаб
Прочетена: 75 пъти
Снимка: Министерски съвет

Ежедневните изявления на Националния оперативен щаб за справяне с новия коронавирус COVID-19 вече няма да се провеждат. Цялата статистика, която досега се обявяваше всеки ден пред медиите, ще се обявява онлайн. Това обяви премиерът Бойко Борисов на пресконференция в Министерски съвет. По думите му непрекъснатото включване на щаба в медиите създава чувството на безпокойство сред обществото.

 

„Трябва да се научим да живеем с този вирус. Той не е утихнал, но чисто психологически искаме да се върнем към нормалния начин за живот“, каза Борисов.

 

Премиерът отбеляза, че България се е справила „прекрасно в една много тежка пандемия“. По думите му именно дистанцията, дисциплината и дезинфекцията са ни предпазили и са дали възможност болниците да бъдат подготвени да поемат случаите на коронавируса.

 

„На щаба да кажа едно благодаря! На всички, които денонощно работихте“, каза Борисов и отново подчерта, че щабът не се разформирова, а продължава да работи до 31 декември, за да имаме готовност, ако се повтори пандемията.

 

През това време щабът трябва да се погрижи за осигуряването на всичко необходимо за справяне с болестта.

Коментари

юли 2020

ПВСЧПСН
  
  

Събития